Català  -  Castellano  -  English  - 
Buscar


Facebook  Twitter       
logo
Inici  |  AL21 a Menorca  |  Que es AL21  |  Contactar Cambiar a tamaño de texto normal Cambiar a tamaño de texto grande Cambiar a tamaño de texto mas grande Ampliar al ancho de la pantalla cabecera de la web
Consell insular de MenorcaLIFEAgència reserva de biosfera

Programa

El Seminari de Formació tindrà una vessant teòrica que es realitzarà mitjançant les ponències dels experts convidats els matins de divendres 24 i dissabte 25 d'abril. D'altra banda durant els capvespres, es podran observar in situ les actuacions de gestió forestal per a l'adaptació al canvi climàtic realitzades pel projecte LIFE+BOSCOS mitjançant visites a algunes de les finques privades col·laboradores. 


Divendres 24 d'abril

09:00h  Recepció i lliurament de documentació
09:15h  Obertura del Seminari per part de les autoritats

BLOC 1. Plans de Gestió Forestal per a l'adaptació del bosc al canvi climàtic a Menorca. Per què? Com? Amb quin cost?

09:30h  Planificació forestal en el marc del projecte LIFE+BOSCOS (Miquel Truyol, tècnic en planificació del projecte LIFE+BOSCOS)

BLOC 2. Mesures de gestió forestal per a l'adaptació del bosc al canvi climàtic.

10:15h Treballs forestals demostratius del projecte LIFE+BOSCOS (Jose Domingo, tècnic en gestió forestal del projecte LIFE+BOSCOS)
11:00h Pausa-cafè
11:30h Gestió forestal per a l'adaptació del bosc mediterrani al canvi climàtic: integració del risc d'incendi (Mario Beltrán, Projecte ForClimAdapt, Centre Tecnològic Forestal de Catalunya)

BLOC 3. Avaluació econòmica i seguiment dels plans i les actuacions de gestió forestal per a l'adaptació

12:15h Presentació resultats cost-benefici de les actuacions fetes dins el LIFE+BOSCOS i extrapolació a tot Menorca. (José Manuel Pérez, VIELCA Medio Ambiente)
13:00h Seguiment a llarg termini de les actuacions a les finques pilot del LIFE+BOSCOS (Agnès Canals, Directora del projecte LIFE+BOSCOS)

13:45h  DINAR (opció menú 12€ a restaurant de Mercadal)

15:30h  Sortida per visitar la finca pilot de Tordonell de Dalt (Maó) i la ruta interpretativa de S'Arangí (Es Mercadal).
20:00h  Arribada a Mercadal

Dissabte, 25 d'abril

BLOCS 4 i 5. Nou marc normatiu, fonts de finançament i emprenedoria en el sector forestal del s. XXI a les Illes Balears

09:30h  Perspectives de la festió forestal a les Illes Balears (Luis Berbiela, Cap del Servei de Gestió Forestal i Protecció del Sòl del Govern de les Illes Balears)
10:15h  Una experiència d'aprofitament de biomassa forestal per a ús energètic: cas de l'illa de Menorca (Joan Santana, Tècnic del Servei de Gestió Forestal i Protecció del Sòl del Govern IB)

11:00h  Pausa-cafè

11:30h  Tràmits i protocols administratius per a la gestió forestal (Mireia Vidal, Tècnic del Servei de Gestió Forestal i Protecció del Sòl del Govern de les Illes Balears)
12:00h Experiència de diversificació en gestió forestal. Producció de carbó a Menorca (Vicent Pons, Llenyes Vicente)
12:30h  Una experiència de dinamització del sector forestal: Projecte de biomassa al Lluçanès (Laura Megías, Consorci del Lluçanès)
13:15h  Ecoturisme i gestió forestal (Xavier Méndez, MenorcaWalkingBirds)

13:45h Clausura del Seminari per part de les autoritats

14:15h DINAR (opció menú 12€ a restaurant de Mercadal)

15:45h Sortida per visitar la finca pilot de Son Gornès (Ferreries) i Es Tudons (Ciutadella)
20:00h Arribada a Mercadal


Programa (versió per imprimir)

Darrera Actualització: 28/07/2015
Life+BOSCOS - Consell Insular de Menorca
Avís Legal   Accessibilitat   XHTML 1.0   CSS 2.1