Català  -  Castellano  -  English  - 
Buscar


Facebook  Twitter       
logo
Inici  |  AL21 a Menorca  |  Que es AL21  |  Contactar Cambiar a tamaño de texto normal Cambiar a tamaño de texto grande Cambiar a tamaño de texto mas grande Ampliar al ancho de la pantalla cabecera de la web
Consell insular de MenorcaLIFEAgència reserva de biosfera

Ens tornem a posar en marxa!
Després d'haver estat un any i mig aturat, per fi us podem anunciar que es reemprenen les activitats del projecte.

El projecte LIFE+BOSCOS reempren la seva activitat

Des del passat dia 1 de juliol, l'Agència Menorca Reserva de Biosfera ha tornat a posar en marxa el projecte LIFE+BOSCOS: “Gestió Forestal Sostenible a Menorca en un context de canvi climàtic”.

El projecte, cofinançat pel programa LIFE+ de la Unió Europea, havia iniciat les seves activitats el gener de 2009 i tenia una durada prevista de quatre anys. Tot i això, el desembre de 2012 va haver de quedar paralitzat per problemes pressupostaris. Ara, una vegada esmenats aquests desajusts, el CIME ha posat de nou en marxa el projecte, el qual comptarà amb 12 mesos (fins a 30 de juny de 2015) per acabar les accions que havien quedat pendents. Igualment, s'ha pogut recontractar l'equip original del projecte format per 3 tècnics, un cap de brigada i un auxiliar administratiu.

Una de les principals actuacions que es durà a terme els pròxims mesos és la realització dels treballs forestals demostratius planificats en les deu finques pilot del projecte, les quals ja van ser objecte d'ordenació amb un Pla de Gestió Forestal Adaptatiu en l'anterior fase del LIFE+BOSCOS. Els convenis signats amb aquestes finques segueixen vigents i tots els propietaris han comunicat el seu interès per seguir col·laborant amb el projecte. Així doncs, es preveu començar les feines aquesta tardor mitjançant la contractació d'una desena empreses forestals locals.

Altres accions programades durant aquest any seran: la construcció d'una ruta didàctica, l'organització d'unes jornades de capacitació per a propietaris i gestors agroforestals i l'edició d'una guia de bones pràctiques de gestió forestal que inclourà l'anàlisi dels resultats de les actuacions a les finques pilot. Així mateix, durant aquests dotze mesos s'organitzaran xerrades i excursions guiades dirigides a estudiants i població general per divulgar la importància dels sistemes forestals a l'hora d'adaptar-nos al canvi climàtic.

Els objectius inicials del projecte (adaptació al canvi climàtic, gestió forestal sostenible i sensibilització a la població) segueixen essent totalment vigents, si no més encara, a causa dels darrers canvis socioeconòmics i a l'acceleració de l'escalfament global. Per aquest motiu la reactivació del projecte és una boníssima notícia pels boscos de l'illa i pel sector primari, però també per tots aquells a qui els agrada gaudir d'un bosc i un medi ambient en bon estat.

Anirem informant puntualment dels nous avenços del projecte. 


 

Darrera Actualització: 07/08/2014
Life+BOSCOS - Consell Insular de Menorca
Avís Legal   Accessibilitat   XHTML 1.0   CSS 2.1