Català  -  Castellano  -  English  - 
Buscar


Facebook  Twitter       
logo
Inici  |  AL21 a Menorca  |  Que es AL21  |  Contactar Cambiar a tamaño de texto normal Cambiar a tamaño de texto grande Cambiar a tamaño de texto mas grande Ampliar al ancho de la pantalla cabecera de la web
Consell insular de MenorcaLIFEAgència reserva de biosfera

Celebrat el curs de formació en transferència horitzontal de coneixements
El passat dimarts 19 de juny es va relitzar un curs destinat a tècnics de l'administració per augmentar l'eficàcia en l'intercanvi d'informació en projectes de conservació.

Celebrat el curs de formació en transferència horitzontal de coneixements

José Antonio Atauri durant la seva intervenció
El passat dimarts 19 de juny es va relitzar un curs destinat a tècnics de l'administració per augmentar l'eficàcia en l'intercanvi d'informació en projectes de conservació. El curs va ser impartit per Enrique Arrechea, Director del Parc Natural del Moncayo (Gobierno de Aragón), tècnic amb àmplia experiència en gestió i avaluació de la gestió dels boscos mediterranis i per José Antonio Atauri, Fundació Fernando González Bernáldez, treballador de l'Oficina Eurpoarc Espanya (única entitat que agrupa a nivell estatal totes les institucions públiques amb competències en medi ambient).

El curs estava destinat a tècnics de l'administració que treballen en gestió i planificació del medi natural i que en la seva tasca diària siguin susceptibles de generar coneixement. En aquest cas han assistit tècnics en medi ambient i agricultura del CIMe i del Govern de les Illes Balears, a més dels tècnics de OBSAM, del Consorci de Residus Sòlids Urbans i de l'IBANAT.

En la primera sessió del curs, José Antonio Atauri, va presentar l'estructura i funcionament d'Europarc Espanya i explicà amb detall La Guía de aplicación del Estándar de calidad en la gestión para la conservación en espacions protegidos. Aquesta guia ve a ser un manual per dissenyar, executar i avaluar accions o projectes de conservació d'una manera més eficient i profitosa tant pel propi espai a gestionar com per altres tècnics o regions que s'enfrontin al mateix problema de conservació i vulguin aplicar un mètode similar de gestió.
Enrique Arrechea explicant el Pla de Seguiment Ecològic
Tot seguit, Enrique Arrechea, va mostrar el Pla de Seguiment de de l'estpai protegit de Sotos y Galachos del Ebro. El tècnic va incidir en la importància d'estandaritzar i deixar documentació escrita de tot el procés, tant pel que fa al disseny d'indicadors, com al procés de presa de mostres i a l'avaluació. També va insistir en dissenyar un seguiment prou senzill pel que fa a metodologia i recursos com perquè el puguin dur a terme els propis treballadors, ja que així s'assegura la continuïtat de les dades a llarg termini.
Finalment el mateix Arrechea va mostrar alguns exemples de gestio forestal duits a terme a altres espais naturals protegits que poden servir d'exemple per a les actuacions que LIFE+BOSCOS té previstes a les finques pilot i que en breu començaran.

Tots els assistents van coincidir en trobar molt interessants les explicacions fetes pels dos ponents, però sobretot en la importància de la formació, l'intercanvi d'informació i el treball en xarxa dels tècnics de diferents administracions per fer més eficaç i eficient la seva feina.

Aquest curs ha estat organitzat pel projecte LIFE+BOSCOS com a part de l'acció M8.Capacitació del personal per reforçar el caràcter demostratiu del projecte i assegurar la transferència dels seus resultats a altres territoris i/o administracions.Documents d'interès:
- Guía de aplicación del Estándar de Calidad en la Gestión para la Conservación en Espacios Protegidos
- Presentació José Antonio Atauri
- Presentació Enrique Arrechea (Plans de Seguiment)
- Notícia del curs al Diari de Menorca


Darrera Actualització: 22/06/2012
Life+BOSCOS - Consell Insular de Menorca
Avís Legal   Accessibilitat   XHTML 1.0   CSS 2.1