Català  -  Castellano  -  English  - 
Buscar


Facebook  Twitter       
logo
Inici  |  AL21 a Menorca  |  Que es AL21  |  Contactar Cambiar a tamaño de texto normal Cambiar a tamaño de texto grande Cambiar a tamaño de texto mas grande Ampliar al ancho de la pantalla cabecera de la web
Consell insular de MenorcaLIFEAgència reserva de biosfera

El mapa microclimàtic ja es troba present a la IDE

EL mapa microclimàtic ja es troba present a la IDE del Consell Insular de Menorca

S'acaben de publicar a la IDE Menorca  vint mapes climàtics que proporcionen una informació inèdita sobre les singularitats de la climatologia illenca. Els mapes han estat elaborats per l'OBSAM en el marc del projecte LIFE+BOSCOS, a partir de les sèries de dades climàtiques entre 1950 i 2008 de diverses estacions meteorològiques de Menorca.


Aquests mapes climàtics representen les temperatures estacionals i anual (màxima, mitjana i mínima), així com la precipitació mitjana (estacionals i anual) de l’illa. Tota la cartografia ha estat elaborada amb tècniques pròpies de l’estadística espacial (o geoestadística): a partir de la localització d’entre nou (en el cas de la temperatura) i de vint-i-cinc (en el cas de la pluviometria) estacions meteorològiques, s'ha realitzat una interpolació per el mètode del invers de la distància (o IDW) per a cada variable.
La informació s'ha creat per la definició de la zonificació dels Directrius de gestió forestal (acció P2) tot i que posa en disposició de la població en general una nova eina d'utilidad en diversos camps
Els detalls en la seva elaboració així com els seus resultats poden ser consultats a la memòria del treball disponible a la seccio de documents disponibles de la pròpia web del projecte. 

Darrera Actualització: 04/11/2011
Life+BOSCOS - Consell Insular de Menorca
Avís Legal   Accessibilitat   XHTML 1.0   CSS 2.1