Català  -  Castellano  -  English  - 
Buscar


Facebook  Twitter       
logo
Inici  |  AL21 a Menorca  |  Que es AL21  |  Contactar Cambiar a tamaño de texto normal Cambiar a tamaño de texto grande Cambiar a tamaño de texto mas grande Ampliar al ancho de la pantalla cabecera de la web
Consell insular de MenorcaLIFEAgència reserva de biosfera

Propostes ciutadanes per mantenir la funció social i econòmica del bosc
Els passats dies 13 i 20 de novembre van tenir lloc els primers tallers de participació per proposar mesures per elaborar les Directrius de Gestió Forestal per a l'adaptació dels boscos de menorca al canvi climàtic.

Inici dels Tallers de participació

El passat dia 13 de novembre al Centre de Capacitació Agrària (Sa Granja) a Maó, i el dia 20 de novembre a Sa roqueta a Ciutadella, van tenir lloc els primers tallers de participació per elaborar propostes per la redacció de les Directrius de Gestió Forestal per a l'adaptació dels boscos de Menorca al canvi climàtic. En cada una de les jornades de participació, es van proposar i debatre mesures i criteris per gestionar els boscos de Menorca de manera sostenible i amb mires a un futur incert.

Als tallers van assistir, entre altres, propietaris de finques rústiques, usuaris recreatius del bosc com caçadors i ciclistes, entitats de defensa de la natura i tècnics de l'administració púbica. El número total d'assistents entre els dos tallers rondà la cinquantena i tothom es va mostrar molt participatiu i es feren aportacions de gran interès.

En el primer taller es van debatre els aspectes més relacionats amb les funcions socials del bosc. Entre les propostes realitzades, destaca, el trobar la manera de compatibilitzar els diferents usos del bosc a través de repartir els dies segons usos, revaloritzar i donar a conèixer els camins rurals i incentivar a aquelles finques que permetin fer-ne un ús públic.

Durant el segon taller es van debatre aspectes més relacionats amb les funcions econòmiques del bosc. El tema estrella va ser l'ús de biomassa forestal com a combustible en les calderes de calor. Així mateix, també van sorgir temes com l'ús de plantacions forestals de llenya noble adaptades a l'illa o la revalorització dels béns etnològics associats al bosc per fomentar el turisme d'interior.

Volem agrair la participació a tots els assistents i als que no vau poder venir, us animem a fer-nos arribar els vostres suggeriments a través del correu o del fòrum.

A més, el debat segueix a través dels tallers d'Agenda Local 21 de cada municipi i a través del fòrum del projecte forolifeboscos.cime.es/.

 Encara sou a temps de dir-hi la vostra!


 
Darrera Actualització: 08/06/2012
Life+BOSCOS - Consell Insular de Menorca
Avís Legal   Accessibilitat   XHTML 1.0   CSS 2.1