Català  -  Castellano  -  English  - 
Buscar


Facebook  Twitter       
logo
Inici  |  AL21 a Menorca  |  Que es AL21  |  Contactar Cambiar a tamaño de texto normal Cambiar a tamaño de texto grande Cambiar a tamaño de texto mas grande Ampliar al ancho de la pantalla cabecera de la web
Consell insular de MenorcaLIFEAgència reserva de biosfera

Acció I3: Avaluació econòmica del cost-eficiència de les actuacions

 

Paral·lelament a la realització de l'acció I2 "Execució dels treballs forestals per a l'adaptació del bosc al canvi climàtic a finques pilot" s'ha anat desenvolupant la present acció. Pel disseny de l'avaluació s'ha comptat amb l'assessorament de l'oficina tècnica d'Europarc Espanya. Ademés, durant el curs de transferència i enfoc demostratiu (acció M8.2) es va dedicar una part important del mateix per aprofundir en el seguiment per assegurar la seva transferibilItiat. També, durant el Comitè Científic  celebrat l'any 2012 es va discutir la robustesa i viabilitat del seguiment proposat.


Finalment, el seguiment s'ha plantejat amb dos enfocs principals, per una banda el cost-eficiència de les mesures pilot quant a producte generat i, per altra banda, el grau d'assoliment dels objectius plantejats. Pel cost-eficiència s'ha comptat amb la col·laboració de les empreses i propietaris, els quals han aportat dades dels costos en detall i dels productes obtinguts. La recollida i tractament de dades s'ha realitzat per part del personal del projecte i han sigut analitzades per una empresa externa especialitzada. Els beneficis obtinguts de les mesures, tant de productes com serveis generats, han estat també avaluats per l'empresa externa contractada VIELCA Medio Ambiente S.L


Els resultats i un resum del mateix en Català, Castellà i Anglès es poden veure la biblioteca forestal del projecte..


Quant a l'avaluació de l'eficiència de les proves per l'assoliment dels objectius plantejats, s'ha dissenyat un sistema de seguiment amb el càlcul de diferents variables dendromètriques i de biodiversitat per avaluar l'estat del sistema forestal que ens permetran avaluar la capacitat d'adaptació dels boscos al canvi climàtic. Aquest seguiment està plantejat de forma que sigui viable la seva execució a mig termini, buscant que els recursos econòmics i capacitació tècnica no sigui un impediment per la seva realització.


No obstant això, dins el marc d'aquesta acció s'ha iniciat l'any 2010 un programa de seguiment del projecte de restauració d'una zona incendiada en vista a l'adaptació dels ecosistemes forestals al canvi climàtic.
 
Els documents disponibles dins aquesta acció es poden descarregar a continuació:
 

Darrera Actualització: 29/07/2015
Life+BOSCOS - Consell Insular de Menorca
Avís Legal   Accessibilitat   XHTML 1.0   CSS 2.1