Català  -  Castellano  -  English  - 
Buscar


Facebook  Twitter       
logo
Inici  |  AL21 a Menorca  |  Que es AL21  |  Contactar Cambiar a tamaño de texto normal Cambiar a tamaño de texto grande Cambiar a tamaño de texto mas grande Ampliar al ancho de la pantalla cabecera de la web
Consell insular de MenorcaLIFEAgència reserva de biosfera

El Life+BOSCOS al seminari d'Agricultura i Medi Ambient
El passat dissabte 6 de febrer el projecte Life+BOSCOS va participar fent una xerrada al Seminari "Agricultura i Medi Ambient" que organitza el GOB Menorca i que té com a objectiu donar a conèixer experiències que combinin viabilitat econòmica i conservació mediambiental en el sector agroramader.


El Life+BOSCOS al seminari d'Agricultura i Medi Ambient

El passat dissabte 6 de febrer va tenir lloc una xerrada sobre el Life+BOSCOS amb més de 70 assistents, la majoria d'ells professionals del camp de Menorca. La xerrada estava emmarcada dins el seminari “Agricultura i Medi Ambient”, organitzat pel GOB-Menorca amb el suport de la Fundació Biodiversitat i la col·laboració del Govern Balear i el Consell Insular de Menorca i que té com a objectiu donar a conèixer experiències que cerquin la viabilitat econòmica del sector agroramader, conservant, a la vegada, els valors naturals de les finques.

El tècnic del projecte, Miquel Truyol, va presentar el projecte als assistents, però la xerrada es va centrar sobretot en l'explicació dels factors que justifiquen la necessitat del projecte: l'estat actual dels boscos de Menorca i els efectes que cap a ells tindrà el canvi climàtic.

També es va incidir en algunes de les possibles vies d'adaptació dels boscos al canvi climàtic que van ser assenyalades al seminari d'experts celebrat el passat més de novembre. En concret es va xerrar sobre la importància de la biodiversitat per millorar la resistència a les plagues i als canvis en general, i sobre la disminució de la densitat de llenya d'algunes zones forestals per millorar la resistència a la sequera. Per aconseguir aquests objectius es van introduir alguns possibles aspectes de viabilitat d'aprofitament forestal que s'estudiaran dins el projecte Life+BOSCOS com la pastura del sotabosc, o l'aprofitament i tractament de llenya per calderes de calefacció.

Des del Life+BOSCOS volem felicitar al GOB Menorca pel gran èxit del seminari, per la seva bona organització i per la seva gran capacitat de convocatòria entre la pagesia. 

Darrera Actualització: 13/12/2010
Life+BOSCOS - Consell Insular de Menorca
Avís Legal   Accessibilitat   XHTML 1.0   CSS 2.1